New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
HomeWork SmarterDit was Work Smarter 2016

[Dit was Work Smarter 2016]

26
mei 2016

Dit was Work Smarter 2016

Work Smarter 2016 was een succes: boeiende sprekers, nuttige break-outsessies, innovatieve partners, en vooral: tevreden bezoekers. Een verslag!

Afgelopen donderdag vond in Gent “Work Smarter” plaats, het tweede Teamleader-evenement sinds 2014. De bedoeling? Thought leaders, ondernemers en professionals met een diverse achtergrond samenbrengen rond digitale transformatie, het Nieuwe Werken en slimmer ondernemen.

Bij een gratis evenement moet je altijd rekening houden met een percentage aan mensen dat niet komt opdagen. Dat viel echter prima mee: met zo’n 350 aanwezigen op 500 inschrijvingen, aangevuld door 70 Teamleaders, was het een gezellige drukte in de ArtCube.

Een gezellige drukte op Work Smarter bij het begin van de dag

CEO Jeroen gaf de aftrap. Hij schetste het lange pad dat Teamleader op korte tijd heeft afgelegd, de uitdagingen en kansen die ermee gepaard gingen, en wat wij in de toekomst willen betekenen voor onze klanten in binnen- en buitenland.

CEO Jeroen De Wit opent Work Smarter

Het hoeft natuurlijk niet de hele tijd all business te zijn. Daarvoor zorgde presentator Jan Matthys. Zijn haarscherpe analyses lijmden de dag aan elkaar. Er kon dus wel degelijk gelachen worden.

 

Vervolgens was er Frank Van Massenhove, voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid. Hij deed uit de doeken hoe privé en professioneel hand in hand kunnen (en moeten!) gaan in een succesvolle moderne onderneming.

Frank Van Massenhove praat op Work Smarter over Het Nieuwe Werken

Auteur en talentenfluisteraar Luk Dewulf riep daarna terechte vragen op bij het publiek: hoe ontdek je waar je écht goed in bent? Hoe definieer je ‘talent’? En hoe voed je het talent binnen jouw organisatie?

Luk Dewulf legt op Work Smarter uit wat de definitie is van talent

De laatste spreker was digitale pionier Jo Caudron. Hij maakte duidelijk dat digitale verandering in elke sector aanwezig is, nu al of heel binnenkort. De vraag is: wat staat er in jouw sector te gebeuren, en wanneer?

Jo Caudron toont op Work Smarter aan dat digitale disruptie overal is

Dat was het einde van het plenaire deel, maar lang niet van het evenement. Vanaf 16u waren er nog Teamleader-workshops, afgewisseld met break-outsessies van onze trouwe partners Exact, Yuki en Microsoft.

Comfortabel zitten en luisteren op Work Smarter tijdens de break-outsessies

Ook Octopus, Mollie, TrendsTop, Google en Dropbox waren aanwezig. Bij hen kon je terecht voor informatie over moderne technologie om slimmer te ondernemen.

De beurs op Work Smarter met onze partners Exact, Yuki, Microsoft, Octopus, Mollie, TrendsTop en Google

Tussendoor kon elke bezoeker praten met onze eigen Teamleader-helden van sales, development en customer success, maar ook human resources. Want jazeker, Teamleader zoekt nog steeds nieuw bloed.

Misschien wel de meest gestelde vraag tijdens “Work Smarter”: “Hebben jullie dit met een evenementenbureau georganiseerd?” Nee hoor: een handvol Teamleaders werkte zich de afgelopen weken en maanden uit de naad om alles te regelen. Chapeau!

Afsluiten deden we vanaf 18u met de after(net)workparty. Daar werden kaartjes uitgewisseld, benen geschud en uitgebreid gesocialized. We herinneren ons vaag dat dat erg fijn was. Bedankt voor het feestje, Bass-Tech Soundsystem!

Bass-Tech Soundsystem verzorgt de beats op Work Smarter

De volgende dag bracht een lichte kater en heel wat opruimwerk, maar vooral een overweldigend goed gevoel. Dat werd weerspiegeld in de positieve reacties: 97% van de aanwezigen vond het even goed of beter dan verwacht, 92% noemde de organisatie goed tot uitstekend, en 85% beweert bij een volgende editie zeker aanwezig te zijn.

Tot volgend jaar dan maar?

Tags: